Tuesday, 10 March 2015

start with mud and streaking effects.

Hello dear readers!

Since my painting method finished, I did not post here. I finished with pin washing, use the AK fluid. IMO that is good, the colour is deep enough but I think a bit too lumpy. However I could play with it. But first of all, I had to fix a problem. My friend Roman Volchenkov payed my attention to the nose of the hull which is an angle on original, but I made as the Tamiya make it as round.I fixed this problem with A+B putty.


Helló kedves olvasó!

Amióta a festéssel végeztem, nem posztoltam ide. Most megteszem. Végeztem a körbefuttatással. Ehhez az AK folyadékját használtam. Szerény véleményem szerint túl darabos, legközelebb már nem is ezt használom, azonban még most jó volt. Ki kellett javítanom egy hibámat. Barátom Roman Volchenkov hívta fel rá a figyelmem, hogy ez a típus szögletes orral készült nem oválissal. Ezt A+B puttyval oldottam meg.After that I could apply the chipping, use my friend's Vallejo paint. Thanks for it to Milan Tusai!

Ezután elkészítettem a lepattogzódásokat. A festékért köszönet Tusai Milán barátomnak!When this phase was ready I could start the base of the mud. I used Humbrol 72 as base colour, what I mixed with crumbled resin. When it was on the wheels I put from brush pigments on it. ut this is only a base I will use oil paints to finish the mud. Give life to it!

Ezek után már nekikezdhettem a sár alapjának, amihez Humbrol 72 festéket és műgyanta reszeléket használtam. A sár nincs még készen még különböző árnyalatokkal fogok rámenni, de csak akkor amikor a frontpáncélt és a hátsó páncélt hangolom hozzá. Az egyébként nedves festék műgyanta kombinációba pigmenteket szórtam ecsetről száradás előtt, ezzel adva meg az alap színeket.

In the brake time I made the dark streaking as well. I used Winsor&Newton raw umber, I think. Honestly the tube is so dirty that I can not read anymore the text on side. All I know it's a really dark brown color.

A sár száradási ideje alatt megcsináltam a sötét megfolyásokat. Ehhez Winsor&Newton olajfestéket használtam, azt hiszem raw umber színt. De a tubus már annyira festékes, hogy nem tudom leolvasni milyen szín. Mély barna, már már feketés 

On the weekend I start to paint the light colours (streaking on it) and finish the track and the back of the vehicle. After that I only need one more weekend and I will be ready. I hope! Fingers crossed!

A hétvégén terveim szerint befejezem a világos megfolyásokat, utána már csak egy hétvége és elkészül a sár a fenekén és az orrán, utána már csak egy hétvége és készen is lehetek! Remélem!


Thanks for watching

Regards
Gergo

No comments:

Post a Comment