Wednesday, 2 September 2015

BTR 80 Ukrainian civil war 2014-15

Hello everybody!

It was a bit too long silence in the last couple of month, because of summer, and because of my job in privat life. However I did not stop the modeling, contrariwise, I started a new project. This is a BTR 80 from the Ukrainian civil war 2014-15. Most probably Ukrainian units used and the rebels captured them. As you will see this model is not the usual as I do, no full of P.E., but as my experience shows no need to upgrade this kit. Of course you can swap the hinge if you want, but if you have (and I'm sure you have) some practice you can drill all the plastic hinge. This model goes to the new Tanker Magazine's next issue, so you can see on the photos an earlier stage compared to now. Please note, that the hull and the top of the body is not glued on the photo, and all the spare tracks are positioned by bluetech. I hope you like it, next week I will show you a couple of finished photos ;)


Hello mindenki!

Tudom egy kicsit nagy volt a csend az elmúlt pár hónapban. Ennek egyszerű oka volt a nyár és az hogy a munkahelyemen most két ember helyett kell helyt állnom. Ennek ellenére nem hagytam abba a makettezést, sőt, elkezdtem egy új projecten dolgozni. Ez egy  BTR 80 az Ukrán polgárháborúból. Nagy valószínűséggel ezek az Ukránok által használt példányok amiket a lázadók zsákmányolhattak. Egy kicsit eltértem a szokványos makettezésemtől, hiszen nem aggattam tele réztáblákkal, de ahogy láthatjátok ez a makett nem is nagyon igényli. Nagyon szépen kidolgozott modell. Persze lecserélheted a zsanérokat, de igazából kis kézügyességgel akár a műanyagot is kifúrhatod.
Kérlek vedd figyelembe amikor a képeket nézed, hogy ez egy korábbi stádiuma a makettnek, itt még nincsen összeragasztva a test és a felépítmény, s a láncszemek is csak bluetech-el vannak felragasztva.
Egy hét múlva jönnek a kész fotók ;)
I hope you like it

Gergo

2 comments:

 1. Very nice build, what resin wheels did you use for the model?
  Thanks.
  Conrad

  ReplyDelete
 2. Hello Conrad!
  Sorry for late answer, was out in a battlefield tour, I had very limited net connection. The wheels are from E.T. Models. But as far as I know they are not producing anymore. Maybe you can find some left over package on ebay.

  Regards
  Gergo

  ReplyDelete